Deli s prijatelji
Avtonetde

Prodaja rabljenega vozila s pomočjo oglasov

Če ste se morda naveličali vašega zdajšnjega avtomobila in razmišljate o prodaji preko interneta, potem vam vsekakor priporočam uporabo avto oglasov kot naprimer avtonet , avto net de in še vse ostale podobne izpeljanke. Zakaj ? Ker se na tovrstnih portalih nahaja največ ponudb in tja zahaja največ kupcev.

Kako začeti s prodajo ? Najprej raziščite trg rabljenih avtomobilov vaše znamke in tipa vozila, ki ga prodajate, da lahko določite ceno. Lahko raziščete sami, ali pa prosite za pomoč kakšnega cenilca. Poskusite v najbližji avto hiši, če boste naleteli na dobrega svetovalca, boste dobili zelo dobre in koristne informacije.

Naslednji korak je ta, da vašega konjička dobro očedite, očistite zunanjost in notranjost in ga poslikate. Svetujem vam, da slikate avto nekje na skrbno izbranem mestu, po možnosti ob lepem vremenu, nekje na soncu. Izogibajte se temnih in natrpanih garaž ali sivih sten za ozadje. Predstavljajte si, da ste vi kupec. Bi vi kupili avto, če bi videli sliko v temnem in neuglednem prostoru?

Oddaja oglasa preko zgoraj omenjenih portalov bo vaše delo zelo olajšalo, saj so te spletne strani že osnovane tako, da samo izpolnjujete določene rubrike glede karakteristik avta in opreme, ki jo ta ima.

Postavite ceno, morda za kakšnih 50 do 100 eur višjo, kot želite iztržiti. Zakaj ? Zato, ker vsi kupci rabljenih avtomobilov barantamo oz. barantajo za ceno. Napišite zraven vaše cene tudi stavek »oziroma po dogovoru«.

Privabite kupce s kakšnim zanimivim stavkom, ki ga ni pogosto zaslediti na avto net de portalih. Naprimer … Vozilo je kot novo, Prodam zaradi xxx , ipd.  Skratka, bodite iznajdljivi in uporabite domišljijo. Če je sami nimate, povprašajte za nasvet kakšnega otroka. Nikar se ne smejte in mi verjemite, splača se! Otroci znajo tako nesebično promovirati , da boste osupli.

Prav tako je dobra poteza, da na vaše vozilo, ki ga želite prodati, obesite obvestilo  NA PRODAJ , in dodate vašo telefonsko številko. V mnogih primerih se avtomobili prodajo na tak način.

Seveda pa lahko enostavno obiščete vam najbližjo avto hišo in zamenjate vašega starega konjička za novega.

Ko se s kupcem sestanete, bodite prepričljivi in samozavestni. Potrudite se, da boste o vašem avtomobilu povedali res samo dobre stvari, bodite malo nostalgični in pokažite malo navezanosti na vaš avto. Naj kupec vidi, da vam je dobro služil, da je bil v dobrih rokah (če imate servisno knjigo, potem bodo papirji potrdili vaše trditve) .

Pripravite kupoprodajno pogodbo

Včasih potreben overjen podpis s strani prodajalca na kupoprodajni pogodbi več ni potreben in sicer od 1.julija 2011.

Ko je pogodba podpisana, se kupec in prodajalec osebno zglasita na Upravni enoti ali pri pooblaščenem tehničnem centru, kjer se naredi prepis avta. V primeru, da prepis uredite na Upravni enoti, mora kupec predhodno urediti zavarovanje avtomobila. Če boste pa prepis urejali na pooblaščenem tehničnem centru, pa lahko po vsej verjetnosti zavarovanje uredite tudi tam (vsaj v večini primerov je tako).

Upam, da boste dobro prodali vaš avto. Če pa že imate novega jeklenega prijateljja, pa vam želim srečno vožnjo!

Zadnje vpisani mali oglasi