Deli s prijatelji
Horoskop-strelec

Horoskop je človeška rojstna karta oziroma »Natalna« karta človeka. Danasnji dnevni horoskop temelji na Ptolemajskem sistemu kjer zemlja miruje in se nebesna telesa v stalnih vzorcih premikajo okoli nje. To razdeli nebo na dvanajst delov, od katerih vsakemu vlada drugo znamenje Zodiaka, ki temelji na mitoloških lastnostih nebesnih teles (Oven, Bik, Dvojčka, Rak, Lev, Devica, Tehtnica, Škorpijon, Strelec, Kozorog, Vodnar, in Ribi). To je figurativna analiza stališč vseh planetov in ozvezdij v Zodiaku, gledano iz določenega kraja v vsakem trenutku, in času.

Zagotavlja napovedi osebnosti in usodo vsakega posameznika, ki temelji na teh astronomskih pozicijah v trenutku in kraju rojstva te osebe. Grafična oblika horoskopa se lahko razlikujejo od države do države in od kulture do kulture.

Horoskop dobesedno pomeni »urni obseg«. Na voljo je tudi tranzitna karta na podlagi dnevnih stališč ali prihodnostnih nebesnih teles. Osnovna rojstna karta je predmet kota teh planetov, katera pripoveduje prihodnje dogodke za to osebo. Luna ostane v vsakem znaku za dva in pol dni in je temelj tranzitne astrologije. V času postanka, odraža lastnosti razpoloženja in vedenja v vsakdanjih stvareh in je tema sanj.

Astrologija obstaja že tisoče let. Večina znanosti in religije je zavrnilo njena načela pred sto leti, vendar na milijone ljudi še vedno verjame vanjo. Za ogled horoskopa toplo priporočam danasnji dnevni horoskop – 24 ur horoskop na tej povezavi: klikni tukaj

Zadnje vpisani mali oglasi

Deli s prijatelji
Prejšnji članekVici Mujo i Haso
Naslednji članek24 Ur Vreme