Dom in vrt

Domov Dom in vrt
Rastline za živo mejo

Katere rastline uporabiti za domačo živo mejo

Seveda si lahko z malo znanja in vztrajnosti ustvarite živo mejo tudi iz veliko drugih vrst, a bom danes izpostavil nekaj vrst rastlin, oziroma...
Čebulna muha

Čebulna muha in njeno zatiranje

Lani, že drugo leto zapored, je domače pridelovanje česna, pora, predvsem pa čebule močno prizadela škoda povzročena od čebulne muhe. Marsikje je popolnoma uničila...
Obrezovanje marelice - rez marelice

Obrezovanje marelice

Marelica je ena najbolj cenjenih sadnih vrst v naših vrtovih. Brez posebnega varstva proti boleznim in škodljivcem (po potrebi škropimo le proti cvetni moniliji...
Vinska Trta

Sajenje vinske trte

Sadimo le najboljše, dobro dozorele in močno ukoreninjene cepljenke vinske trte. Vsestransko presodimo tudi o sorti in podlagi, da se čez nekaj let ne...
Brajde

Brajda – prilagojena našim zamislim

Brajda je stara oblika opore za vinsko trto, ki ima dandanes še poseben estetski pomen za okolje. Brajda daje nekaterim našim naseljem in vasem...
Kislo zelje

Kisanje zelja in repe

Kisanje zelja je najstarejši način predelave, pri katerem zelje solimo in nato obtežimo, da ustvarimo brezzračne pogoje. V takšnih razmerah nastopa pri primerni temperaturi...
Obrezovanje češnje in višnje

Obrezovanje češnje in višnje – kdaj je pravi čas za pomladitev

Obrezovanja češenj se lotimo potem, ko smo jih obrali. V glavnem drevo le pomladimo, to je, odstranimo slabo roden ali neroden les. Tudi vrh...
Kumare

Sajenje Kumar Na Našem Vrtu

Prve kumare sadimo na prosto sredi maja, ko se zemlja že dovolj ogreje. Setve pa lahko ponavljamo vse do začetka julija. Kumara zahteva topla humozna...
Gnojenje sadnega drevja

Gnojenje sadnega drevja

Vprašanje, kako gnojimo sadnemu drevju, zahteva izčrpen odgovor. Sadno drevje je večletna rastlina z globokim koreninskim sistemom. Zato moramo vedeti kje, v kateri globini...
Jabolčni kis

Kis – domača priprava kisa

Kis dobimo po kisanju blagih alkoholnih tekočin z ocetnokislinskimi bakterijami. Surovine za pridobivanje kisa so predvsem vino, sadjevec, pivo in razredčen »špirit«. Ocetno vrenje...

OSTANIMO POVEZANI

3,618OboževalcevVšečkaj
- Oglaševanje -
Objavi oglas