Deli s prijatelji
Vulkanizerstvo

Kljub trenutnim še zmeraj zimskim razmeram se približuje čas, ko bo potrebno svojega jeklenega konjička opremiti z letnimi gumami. Sicer se zaradi krize vedno več ljudi odloča za nakup profila, ki ustreza tako zimskim kot letnim razmeram, vendar pa kljub temu ostaja kar nekaj voznikov, ki za obutev svojega avtomobila poskrbijo tako kot je treba. Nakup lahko seveda izvršimo iz strani kot je guma direkt, ne smemo pa zanemariti in pozabiti dejstva, da so dobre in primerne gume najpomembnejša oprema za našo varnost za volanom.

Kako torej izbrati pravo gumo? Seveda je treba najprej vedeti dimenzije pnevmatik. Ker imate na vaših platiščih pravilno dimenzijo zimskih gum, potem nakup pravilnih letnih gum ni težak. Seveda pa so še dodatno v homologaciji vašega avtomobila lepo navedene dimenzije pnevmatik, ki so tehnično dovoljene za montažo za vaš tip avtomobila. V kolikor imate dvojna platišča (kar je seveda ena izmed najbolj praktičnih potez), potem se je potrebno le odpeljati do najbližjega vulkanizerstva za premontažo. Strokovnjaki v delavnici vam bodo sigurno dobro svetovali o uporabnosti obstoječih gum, če je naprimer potrebna menjava ipd.

Ko kupujete nove gume, morate imeti v mislih tudi že omenjeno varnost in ne samo s tem povezanega stroška. Izogibajte se res poceni gum sumljivega izvora, t.i. »nalitih« gum ali pa že rabljenih gum, ki že na daleč izgledajo neprimerne za nadaljno uporabo.

Znamke gum, na katere prisegam sam, so : Goodyear, Sava, Michelin, Dunlop in tudi Kumho.

Nasvet:

Če boste kupili gume od preprodajalcev, bo vsota za plačilo sigurno malenkost višja kot pa če boste pobrskali po avtomobilističnih spletnih straneh ali pa po raznih spletnih oglasnikih in nabavili gume direkt od veleprodaje ali pa celo preko internetne prodaje, ki se cenovno zelo splača.

Zadnje vpisani mali oglasi

Deli s prijatelji
Prejšnji članekVerzi Poroka
Naslednji članekMimo Vrst