Deli s prijatelji
Gymnocalycium anisitsii
Na sliki vidimo lepo oblikovano telo Gymnocalycium anisitsii

Domovina te kakteje – gymnocalycium anisitsii je Paragvaj. Telo je včasih ob vratu močno razširjeno, kroglasto, 7 – 10 cm široko, ko pa je kaktus starejši, postaja oblika ozko cilindrična. Ima 8 do 11 reber in je svetlo zelene barve.

Areole so ovalne, s spodaj izraženo brado v razdalji 1 do 2 cm. Bodic je 5 do 7, včasih tudi več, so bele in rahlo ukrivljene. Ko so starejše, se začno prilegati telesu. Osrednja bodica je lahko dolga tudi do 6 cm, druge pa so krajše. Cveti zelo obilno več dni. Cvetovi so bele barve, ob osnovi malo sivkasti, 4 cm široki.

Plodnica in cvetna cev sta pokriti z ovalnimi luskami. Zunanji cvetni listi so bolj ostro podolgovati in niso povsem beli. Prašniki so sivkasto beli, pestič ima 7 brazd. Poleti mu nudimo dosti vlage, sonca in svežega zraka.

Deli s prijatelji
Prejšnji članekGomoljne begonije že poganjajo
Naslednji članekCvetlična preproga pomladnih trajnic
Sem delček nečesa, sem delček nekoga, sem delček ustvarjalnosti in sem delček požrtvovalnosti. Sem spletni "zasenjak", ki se posveča spletni prodaji različnih izdelkov, iskanju poslovnih "niš", učenju različnih script, SEO optimizaciji in spletnemu trgovanju na splošno. Sem blogerski odvisnež in kar je najbolj pomembno, sem ustanovitelj KupimProdam.si oglasnika. Tematika, ki sem jo izbral, je namenjena širši populaciji ljudi, saj pišem o meni najbolj priljubljenem rastlinskem in živalskem svetu. Članki večinoma nastajajo spontano, občasno pa se najde kakšna ideja tudi na spletu, ali po kakšni dobri razpravi s prijatelji.