Deli s prijatelji
Hruška v steklenici
Hruška v steklenici

Če imamo v sadnem vrtu hruške, se odločimo za poskus, ki zahteva le malo pazljivosti pa prav nobenega truda. Opazujmo razvoj hruške v steklenici!

Hruška v steklenici
Steklenico dobro pritrdimo z lepilnim trakom ali vezicami, da je močnejši veter ne prevrne

Konec maja ali v začetku junija so na hruškah ravno primerni plodovi. Za naš poskus izberemo močne, čvrste hruške, ki jim obrežemo okoliško listje in vejice.

Hruška v Steklenici
Zrelo hruško zalijemo z domačim žganjem

Primerne plodove poiščemo v sredini krošnje, da je steklenica zasenčena in ni izpostavljena premočnim sončnim žarkom, ker bi se plod lahko izsušil.

Hruška v Steklenici
Hruško spravimo v čisto steklenico s kratkim vratom

Pomembno je, da je vrat steklenice obrnjen navzdol, da zaradi temperaturnih razlik nastala kondenzirana voda lahko odteče. V steklenici se hruška zaradi ugodnejše klime razvije hitreje kot drugi plodovi na istem drevesu. Če za poskus uporabimo viljamovko, je le ta septembra že zrela.

Dozorelo hruško zalijemo v steklenici z žganjem, ki hruško konzervira, le ta pa mu daje prijetno aromo. Kolikor žganja odtočimo, dolijemo spet svežega.

Sorodna povezava:

Sorodna iskanja:

  • Hruška v steklenici
  • Hruške v steklenici
  • Hruška v žganju
  • Hruške v žganju
  • Hruške za žganje
  • Hruška viljamovka
Deli s prijatelji
Prejšnji članekRazmnoževanje limon s cepljenjem
Naslednji članekMajaron, šetraj in timijan – najpomembnejše kuhinjske začimbe
Sem delček nečesa, sem delček nekoga, sem delček ustvarjalnosti in sem delček požrtvovalnosti. Sem spletni "zasenjak", ki se posveča spletni prodaji različnih izdelkov, iskanju poslovnih "niš", učenju različnih script, SEO optimizaciji in spletnemu trgovanju na splošno. Sem blogerski odvisnež in kar je najbolj pomembno, sem ustanovitelj KupimProdam.si oglasnika. Tematika, ki sem jo izbral, je namenjena širši populaciji ljudi, saj pišem o meni najbolj priljubljenem rastlinskem in živalskem svetu. Članki večinoma nastajajo spontano, občasno pa se najde kakšna ideja tudi na spletu, ali po kakšni dobri razpravi s prijatelji.