Deli s prijatelji
Tito

»Tovariši in tovarišice ! Nimamo možnosti, da bi ustanovili legalno vlado, ker nam tega ne dovoljujejo mednarodni odnosi in razmere. Toda imamo eno pravico – in to je: da v teh težkih okoliščinah ustanovimo politično telo, politični organ, ki bo zbral vse ljudske množice, ki bo zbral vse naše ljudstvo in ga skupaj z našo junaško vojsko peljal v nadaljnje boje, ki so pred nami in ki bodo zelo težki.

Na svojem ozemlju nimamo nobene oblasti razen naših narodnoosvobodilnih odborov, ki jih je ustvarilo ljudstvo samo… potrebno je organizirati oblast, politično oblast, ki bo lahko mobilizirala, ki bo vse latentne sile, ki so v našem ljudstvu, usmerila v splošni smeri, in sicer v boj proti fašističnim zločinskim okupatorjem, v boj proti njihovim zaveznikom, našim domačim izdajalcem, ustašem, četnikom in drugim.«

Iz govora vrhovnega komandanta Josipa Broza Tita na 1. zasedanju AVNOJ-a.

Deli s prijatelji
Prejšnji članekPuberteta
Naslednji članekZootic – Tudi To So Konjički
Sem delček nečesa, sem delček nekoga, sem delček ustvarjalnosti in sem delček požrtvovalnosti. Sem spletni "zasenjak", ki se posveča spletni prodaji različnih izdelkov, iskanju poslovnih "niš", učenju različnih script, SEO optimizaciji in spletnemu trgovanju na splošno. Sem blogerski odvisnež in kar je najbolj pomembno, sem ustanovitelj KupimProdam.si oglasnika. Tematika, ki sem jo izbral, je namenjena širši populaciji ljudi, saj pišem o meni najbolj priljubljenem rastlinskem in živalskem svetu. Članki večinoma nastajajo spontano, občasno pa se najde kakšna ideja tudi na spletu, ali po kakšni dobri razpravi s prijatelji.