Kulinarika

Domov Kulinarika
Črni koren

Črni koren samonikla rastlina v svetlih gozdovih in na vlažnih travnikih Sredozemlja

Črni koren je znan kot samonikla rastlina v svetlih gozdovih in na vlažnih travnikih Sredozemlja. Koren, katerega koža je črno rjava (meso pa belo),...
Travniška penuša

Travniška penuša – družina Brassicaceae

Travniška penuša je poleg grenke in dlakave penuše najbolj uporabna in morda tudi najlepša predstavnica svojega rodu. Že aprila pobeli travnike s svojimi cvetovi,...
Čebula

Pražena Čebula + Recepti

Nemara boste rekli, da o čebuli veste že vse, kar je treba in da je torej tale zapis odveč. Vendar mislim, da te dragocene...
Žajbelj

Sivka, žajbelj in rožmarin

Sivka, žajbelj in rožmarin so najpogostejša zdravilna zelišča naših, predvsem primorskih vrtov. Prvi dve zdržita na prostem tudi v naših zimah, medtem ko mora...
Peteršilj

Dišavnice z domačega vrta, bazilika, peteršilj, majaron in drobnjak

Kadar kuhamo s srcem in z dovolj veselja, uporabljamo najrazličnejše dišavnice, od peteršilja do majarona, od bazilike do žajblja. Dišavnice so najboljše, ko so...
Zamrzovanje orehov, lešnikov in kostanjev

Zamrzovanje orehov, lešnikov in kostanjev

Jeseni, ko smo zamrznili že vse vrste zelenjadnic in sadja, si pripravimo v zamrzovalniku tudi razno lupinasto sadje. Mnogi vrtniki imajo lešnike in orehe,...
Vanilija

Vanilija – Nepogrešljiva Dišavnica

Gospodinje rabijo v kuhinji dišeč, podolgovat, črnikast strok, da odišavijo domače slaščice. Strokom pravimo vanilija(Vanilla planifolia) in je sad orhideje. Ste vedeli to ? Orhideja...
Narastek

Narastek – nasitna jed, s katero imamo malo dela in veliko veselja

Narastek je nasitna jed, s katero imamo malo dela in veliko veselja. Pripravljamo jo kot nekakšen puding iz rahlih zmesi, vendar jo pečemo v...
Cvrenje v globoki maščobi

Cvrenje v globoki maščobi

V globoki maščobi scvremo jed prej kot v plitvi, ker je živilo med pečenjem popolnoma potopljeno v maščobi. Živila za to vrsto pečenja ponavadi...
Sadna kupa

Sadna kupa odličen posladek

Sadno kupo ponudimo kot samostojen posladek ali na koncu obeda, včasih tudi večerje. Sadna kupa je sestavljena zelo različno. V glavnem prevladuje sadje ali...

OSTANIMO POVEZANI

3,669OboževalcevVšečkaj