Kulinarika

Domov Kulinarika
Vanilija

Vanilija – Nepogrešljiva Dišavnica

Gospodinje rabijo v kuhinji dišeč, podolgovat, črnikast strok, da odišavijo domače slaščice. Strokom pravimo vanilija(Vanilla planifolia) in je sad orhideje. Ste vedeli to ? Orhideja...
Octovec

Octovec – drevo z velikimi, pernato sestavljenimi listi, ki se jeseni čudovito obarvajo

Octovec je okrasno drevo z velikimi, pernato sestavljenimi listi, ki se jeseni čudovito obarvajo. Tudi temnordeči plodovi, združeni v goste koničaste skupke, so na...
Žajbelj

Sivka, žajbelj in rožmarin

Sivka, žajbelj in rožmarin so najpogostejša zdravilna zelišča naših, predvsem primorskih vrtov. Prvi dve zdržita na prostem tudi v naših zimah, medtem ko mora...
Čebula

Pražena Čebula + Recepti

Nemara boste rekli, da o čebuli veste že vse, kar je treba in da je torej tale zapis odveč. Vendar mislim, da te dragocene...
Zamrzovanje orehov, lešnikov in kostanjev

Zamrzovanje orehov, lešnikov in kostanjev

Jeseni, ko smo zamrznili že vse vrste zelenjadnic in sadja, si pripravimo v zamrzovalniku tudi razno lupinasto sadje. Mnogi vrtniki imajo lešnike in orehe,...
Cvrenje v globoki maščobi

Cvrenje v globoki maščobi

V globoki maščobi scvremo jed prej kot v plitvi, ker je živilo med pečenjem popolnoma potopljeno v maščobi. Živila za to vrsto pečenja ponavadi...
Domača Skuta

Kako doma narediti skuto

Mleko nam ostaja in treba ga je porabiti. Toda kako doma narediti skuto? Prav enostavno! Iz kislega mleka pripravimo skuto, s katero lahko obogatimo...
Rumeni dren

Rumeni dren – razraščen grm, ki zraste do 5 metrov visoko

Nekoč je prišel medved pod rumeni dren in se odločil, da bo kar pod njim počakal plodove. Ti pa so zoreli počasi in medved...
Travniška penuša

Travniška penuša – družina Brassicaceae

Travniška penuša je poleg grenke in dlakave penuše najbolj uporabna in morda tudi najlepša predstavnica svojega rodu. Že aprila pobeli travnike s svojimi cvetovi,...
hrana&vino

Hrana In Vino

Kot amaterski ljubitelj kulinarike in vsega kar zadeva hrano in vino, sem malce klikal po spletu, da bi si razširil slovensko kulinarično obzorje. Idejo...

OSTANIMO POVEZANI

3,669OboževalcevVšečkaj