sobota, september 26, 2020

Kulinarika

Domov Kulinarika
Čebula

Pražena Čebula + Recepti

Nemara boste rekli, da o čebuli veste že vse, kar je treba in da je torej tale zapis odveč. Vendar mislim, da te dragocene...
Vrtnica Rosa spp. Rosaceae

Vrtnica Rosa spp. Rosaceae

Veliko barv in odtenkov in še več vonjev in oblik cvetov: vrtnica je ena najbolj razširjenih okrasnih rastlin, ki preseneča z izjemnim številom vzgojnih...
Stajska metlika (Chenopodium bonus-henricus L.)

Stajska metlika in sorodne vrste

Metlike sodijo med najpomembnejšo divjo zelenjavo (in najbolj nadležne plevele), saj so nekatere vrste zelo razširjene in široko uporabne, vendar med seboj niso vse...
Domača Skuta

Kako doma narediti skuto

Mleko nam ostaja in treba ga je porabiti. Toda kako doma narediti skuto? Prav enostavno! Iz kislega mleka pripravimo skuto, s katero lahko obogatimo...
Chutney - Mango

Kako si pripravimo slasten chutney za ozimnico

Konzerviranje sadja in zelenjave je vedno v veselje vsem ljubiteljem konzerviranja. Poleg klasičnih marmelad in zelenjavnih solat za zimske dni, pa je prav tako...
Cvrenje v globoki maščobi

Cvrenje v globoki maščobi

V globoki maščobi scvremo jed prej kot v plitvi, ker je živilo med pečenjem popolnoma potopljeno v maščobi. Živila za to vrsto pečenja ponavadi...
Travniška penuša

Travniška penuša – družina Brassicaceae

Travniška penuša je poleg grenke in dlakave penuše najbolj uporabna in morda tudi najlepša predstavnica svojega rodu. Že aprila pobeli travnike s svojimi cvetovi,...
Zamrzovanje orehov, lešnikov in kostanjev

Zamrzovanje orehov, lešnikov in kostanjev

Jeseni, ko smo zamrznili že vse vrste zelenjadnic in sadja, si pripravimo v zamrzovalniku tudi razno lupinasto sadje. Mnogi vrtniki imajo lešnike in orehe,...
hrana&vino

Hrana In Vino

Kot amaterski ljubitelj kulinarike in vsega kar zadeva hrano in vino, sem malce klikal po spletu, da bi si razširil slovensko kulinarično obzorje. Idejo...
Narastek

Narastek – nasitna jed, s katero imamo malo dela in veliko veselja

Narastek je nasitna jed, s katero imamo malo dela in veliko veselja. Pripravljamo jo kot nekakšen puding iz rahlih zmesi, vendar jo pečemo v...

OSTANIMO POVEZANI

3,673OboževalcevVšečkaj