Kulinarika
Domov Kulinarika
Vanilija – Nepogrešljiva Dišavnica
Gospodinje rabijo v kuhinji dišeč, podolgovat, črnikast strok, da odišavijo domače slaščice. Strokom pravimo vanilija(Vanilla planifolia) in je sad orhideje. Ste vedeli to ?
Orhideja...
Pražena Čebula + Recepti
Nemara boste rekli, da o čebuli veste že vse, kar je treba in da je torej tale zapis odveč. Vendar mislim, da te dragocene...
Narastek – nasitna jed, s katero imamo malo dela in veliko veselja
Narastek je nasitna jed, s katero imamo malo dela in veliko veselja. Pripravljamo jo kot nekakšen puding iz rahlih zmesi, vendar jo pečemo v...
Hrana In Vino
Kot amaterski ljubitelj kulinarike in vsega kar zadeva hrano in vino, sem malce klikal po spletu, da bi si razširil slovensko kulinarično obzorje. Idejo...
Sivka, žajbelj in rožmarin
Sivka, žajbelj in rožmarin so najpogostejša zdravilna zelišča naših, predvsem primorskih vrtov. Prvi dve zdržita na prostem tudi v naših zimah, medtem ko mora...
Stajska metlika in sorodne vrste
Metlike sodijo med najpomembnejšo divjo zelenjavo (in najbolj nadležne plevele), saj so nekatere vrste zelo razširjene in široko uporabne, vendar med seboj niso vse...
Rumeni dren – razraščen grm, ki zraste do 5 metrov visoko
Nekoč je prišel medved pod rumeni dren in se odločil, da bo kar pod njim počakal plodove. Ti pa so zoreli počasi in medved...
Sadje in zelenjava iz zamrzovalnika
V zimskih mesecih in tudi zgodaj spomladi uporabljamo živila, ki smo jih zamrznili poleti in jeseni. Kakovost teh živil je odvisna od načina priprave...
Zamrzovanje orehov, lešnikov in kostanjev
Jeseni, ko smo zamrznili že vse vrste zelenjadnic in sadja, si pripravimo v zamrzovalniku tudi razno lupinasto sadje. Mnogi vrtniki imajo lešnike in orehe,...
Sadna kupa odličen posladek
Sadno kupo ponudimo kot samostojen posladek ali na koncu obeda, včasih tudi večerje. Sadna kupa je sestavljena zelo različno. V glavnem prevladuje sadje ali...