Kulinarika

Domov Kulinarika
Stajska metlika (Chenopodium bonus-henricus L.)

Stajska metlika in sorodne vrste

Metlike sodijo med najpomembnejšo divjo zelenjavo (in najbolj nadležne plevele), saj so nekatere vrste zelo razširjene in široko uporabne, vendar med seboj niso vse...
Rumeni dren

Rumeni dren – razraščen grm, ki zraste do 5 metrov visoko

Nekoč je prišel medved pod rumeni dren in se odločil, da bo kar pod njim počakal plodove. Ti pa so zoreli počasi in medved...
Stebelna zelena

Zelena – vrtnina odličnih lastnosti

Zelena je gomoljnica, za katero mislim da je ni potrebno do potankosti opisati in predstaviti mojim bralcem saj verjetno ni gospodinjstva, ki je ne...
Žajbelj

Sivka, žajbelj in rožmarin

Sivka, žajbelj in rožmarin so najpogostejša zdravilna zelišča naših, predvsem primorskih vrtov. Prvi dve zdržita na prostem tudi v naših zimah, medtem ko mora...
hrana&vino

Hrana In Vino

Kot amaterski ljubitelj kulinarike in vsega kar zadeva hrano in vino, sem malce klikal po spletu, da bi si razširil slovensko kulinarično obzorje. Idejo...
Obzidni dvoredec

Obzidni dvoredec s polnim pikantnim okusom

Rumeno cvetoča križnica (obzidni dvoredec) ponuja osupljivo kombinacijo okusov: njeni krhki, mesnati, pritlični listi po okusu spominjajo na hren, gorčico in redkev hkrati. Listi...
Cvrenje v globoki maščobi

Cvrenje v globoki maščobi

V globoki maščobi scvremo jed prej kot v plitvi, ker je živilo med pečenjem popolnoma potopljeno v maščobi. Živila za to vrsto pečenja ponavadi...
Travniška penuša

Travniška penuša – družina Brassicaceae

Travniška penuša je poleg grenke in dlakave penuše najbolj uporabna in morda tudi najlepša predstavnica svojega rodu. Že aprila pobeli travnike s svojimi cvetovi,...
Vrtnica Rosa spp. Rosaceae

Vrtnica Rosa spp. Rosaceae

Veliko barv in odtenkov in še več vonjev in oblik cvetov: vrtnica je ena najbolj razširjenih okrasnih rastlin, ki preseneča z izjemnim številom vzgojnih...
Peteršilj

Dišavnice z domačega vrta, bazilika, peteršilj, majaron in drobnjak

Kadar kuhamo s srcem in z dovolj veselja, uporabljamo najrazličnejše dišavnice, od peteršilja do majarona, od bazilike do žajblja. Dišavnice so najboljše, ko so...

OSTANIMO POVEZANI

3,668OboževalcevVšečkaj