torek, februar 18, 2020

Kulinarika

Domov Kulinarika
Chutney - Mango

Kako si pripravimo slasten chutney za ozimnico

Konzerviranje sadja in zelenjave je vedno v veselje vsem ljubiteljem konzerviranja. Poleg klasičnih marmelad in zelenjavnih solat za zimske dni, pa je prav tako...
Octovec

Octovec – drevo z velikimi, pernato sestavljenimi listi, ki se jeseni čudovito obarvajo

Octovec je okrasno drevo z velikimi, pernato sestavljenimi listi, ki se jeseni čudovito obarvajo. Tudi temnordeči plodovi, združeni v goste koničaste skupke, so na...
Topinambur

Topinambur – bližnji sorodnik sončnice

Topinambur sodi med tiste rastline, ki imajo za marsikoga še vedno nekoliko nadiha eksotike. Je pač tako, da ne sodi med tiste vrtnine in...
Sadna kupa

Sadna kupa odličen posladek

Sadno kupo ponudimo kot samostojen posladek ali na koncu obeda, včasih tudi večerje. Sadna kupa je sestavljena zelo različno. V glavnem prevladuje sadje ali...
Črni koren

Črni koren samonikla rastlina v svetlih gozdovih in na vlažnih travnikih Sredozemlja

Črni koren je znan kot samonikla rastlina v svetlih gozdovih in na vlažnih travnikih Sredozemlja. Koren, katerega koža je črno rjava (meso pa belo),...
Žajbelj

Sivka, žajbelj in rožmarin

Sivka, žajbelj in rožmarin so najpogostejša zdravilna zelišča naših, predvsem primorskih vrtov. Prvi dve zdržita na prostem tudi v naših zimah, medtem ko mora...
Rumeni dren

Rumeni dren – razraščen grm, ki zraste do 5 metrov visoko

Nekoč je prišel medved pod rumeni dren in se odločil, da bo kar pod njim počakal plodove. Ti pa so zoreli počasi in medved...
Zamrzovanje orehov, lešnikov in kostanjev

Zamrzovanje orehov, lešnikov in kostanjev

Jeseni, ko smo zamrznili že vse vrste zelenjadnic in sadja, si pripravimo v zamrzovalniku tudi razno lupinasto sadje. Mnogi vrtniki imajo lešnike in orehe,...
hrana&vino

Hrana In Vino

Kot amaterski ljubitelj kulinarike in vsega kar zadeva hrano in vino, sem malce klikal po spletu, da bi si razširil slovensko kulinarično obzorje. Idejo...
Peteršilj

Dišavnice z domačega vrta, bazilika, peteršilj, majaron in drobnjak

Kadar kuhamo s srcem in z dovolj veselja, uporabljamo najrazličnejše dišavnice, od peteršilja do majarona, od bazilike do žajblja. Dišavnice so najboljše, ko so...

OSTANIMO POVEZANI

3,671OboževalcevVšečkaj