Deli s prijatelji
Jelka v lončku

Približuje se novo leto in z njim čas novoletnih jelk. Zopet nas bodo razveseljevale in pritegovale našo pozornost v zadnjih dneh leta. Koliko veselja imajo z njimi otroci in kako nam polepšajo praznične dni!

Prav s sečnjo smrečic pa naredimo v gozdovih zelo veliko škode. Vsak izmed nas si misli: »Saj bom posekal samo eno. To se res ne bo tako zelo poznalo!« Vsi mislimo tako in namesto ene smrečice jih posekamo na tisoče.

Ali je smiselno za tistih nekaj dni posekati toliko mladih drevesc, ki že po nekaj dneh končajo svojo pot na smetišču ali v peči, ker niso zadovoljne s suhim zrakom naših stanovanj in izgubijo iglice?

Ste že kdaj pomislili, da bi lahko smrečico posadili v cvetlični lonček? Med letom bi ji nudili primeren kotiček na balkonu ali vrtu, v prazničnih dneh pa bi jo prenesli v stanovanje in poskrbeli za njen novoletni videz. Nato bi jo zopet postavili na njej primerno mesto.

Prav gotovo sodi tudi to k skrbi za lepše okolje, predvsem okolje, ki ga želimo zapustiti takega kot je, z vsemi lepotami in značilnostmi, našim potomcem. Tudi gozd sodi mednje in daje pokrajini svojstven videz.

Zadnje vpisani mali oglasi