Deli s prijatelji
Optimizacija na strani

Dober prijatelj me je prosil, če bi mu lahko pomagal na njegovi spletni strani opraviti temeljito prenovo, saj se stran ni in ni hotela pojaviti v iskalnikih nakar je bila opravljena celovita on page seo optimizacija. Tako sem dobil tudi navdih za izpis tega članka. Upam da boste uživali in da ne boste počeli enakih “tumarij” kot on. :-) Pa začnimo.

Nasvet pri izdelavi spletne strani

Vsaka spletna stran se prične graditi pri temeljih, kot hiša. Prioritetna naloga pri sami izdelavi je določitev imena oz. določitev domene. Vnaprej skrbno izbrana domena je ključnega pomena za kasnejšo SEO optimizacijo, saj boste z nekaj truda veliko lažje rengirali v iskalnikih domeno ki vsebuje v imenu ključno besedo za katero se želite na spletu potegovati.

A POZOR, v kolikor se želite potegovati v iskalnikih za besedne zveze z visoko frekvenco iskanja vam ključna beseda v sami domeni ne bo prav veliko pomagala, a za ta imena se smatrajo frekvence iskanja kot so cocacola, casino,…

Primer:

racunovodstvoimepodjetja.com se bo s časom veliko lažje potegovalo za besedno zvezo »računovodstvo, racunovodstvo, racunovodja, racunovodske storitve«, kot če bi za domeno izbrali samo ime podjetja, ter kasneje naknadno dodali na podstran ključno besedno zvezo »racunovodstvo«, primer vasadomena.com/racunovodstvo/ . Ta vrsta optimizacije danes potrebuje kar zajeten zalogaj skrbno izbranih povratnih povezav.

Primer učinkovite domene: racunovodstvovasadomena.com/.  Takšno domeno lahko veliko lažje optimizirate na sorodne ključne besedne zveze kot so: racunovodja, racunovodske-storitve,… in tako naprej. ZAKAJ? Preprosto, g. Google bo že od prvega indeksa v domeni razbral besedno zvezo racunovodstvo, ter to besedno zvezo enostavno prioritetno algoritmiral k imenu vašega podjetja, kar pomeni da bo g. Google takoj vedel da se vaše podjetje ukvarja z računovodskimi storitvami. Fletno kajne?  V kolikor bi željeno ključno besedo dodali samo na podstran je danes iskalniki ne tretirajo kot prioritetno besedno zvezo!!! Seveda prikaz vašega podjetja pod ključno besedno zvezo racunovodstvo  ne bo dovolj za uvrstitev med prvih 10 prikazov v iskalniku Google.

Za to je še potrebno ustvariti naslednjo fazo. Sedaj je potrebno vaše podjetje predstaviti z vsaj 3 sorodnimi ključnimi besedami na besedno zvezo »racunovodstvo«, predstavitev pa je potrebno »obvezno« opraviti na podstrani ../o-podjetju.html.  Primer besednih zvez ki jih želite dodati med opis vašega podjetja: ….bilanca, bilance, izračuni, izračun, obračun, kalkulacija,… »POZOR!« V opisu se nikjer ne sme pojaviti besedna zveza racunovodstvo!!! Zakaj? G. Google je prvič indeksiral vašo stran ki vsebuje ključno besedno zvezo v domeni vaše spletne strani, ta besedna zveza pa se navezuje na ime vašega podjetja ki je tudi zajeto v imenu vaše domene. Sedaj ste opravili podroben opis vašega podjetja, pri čemer ste v opisu uporabili besedne zveze ki se navezujejo na glavno ključno besedo, to je »racunovodstvo«! S tem ste pretentali Googlov algoritem, saj bo mislil da je »premeten«, kar se mu bo zdelo všečno in vašo stran bo pričel v iskalniku dvigovati proti vrhu, ter tako poskušati predstaviti vaše podjetje pod željeno ključno besedo! Kaj storiti ko se to zgodi? Sedaj je čas da na vaši spletni strani dodate podstran z besedno zvezo racunovodske storitve, primer: racunovodstvovasadomena.com/racunovodske-storitve.html . Sedaj pa se boste zelo približali željenim rezultatom, saj se boste v nekaj dneh enostavno pojavili na prvi strani.

Kaj še je potrebno poudariti, na podstrani racunovodske-storitve.html je potrebno izpisati ponudbo storitev, ki bo zajemala ključno besedno zvezo »racunovodstvo« z keyword density = max. 0,19%!!! Seveda je potrebno v kontekst dodati tudi sorodne ključne besedne zveze, ki pa se naj v ponudbi pojavijo samo 1x!

Čestitamo, pojavili ste se na prvi strani iskalnikov. To se imenuje on-page SEO optimizacija.

Se želite pojaviti na prvem mestu? To pa se imenuje off-page SEO optimizacija. Obljubim da bom kmalu napisal navodila tudi za to! Pa lep večer še naprej.

Zadnje vpisani mali oglasi

Deli s prijatelji
Prejšnji članek24 Ur Vreme
Naslednji članekRtvslo Teletext