Deli s prijatelji
Pasja Vročina

V letošnjih pasje vročih dnevih je obvezno, da vsi lastniki malih živali, dobro skrbimo za svoje ljubljenčke.

Pes

Psu dajmo ob običajni hrani še mnogo vode. Dolgodlakim psom dlako postrižemo (trimanje), lovskim psom pa je ne smemo striči. Ne vodimo psov s seboj na dolge izlete. Varujmo jih pred večjimi napori. Pasemskim psom lahko oslabi krvni obtok. Kjer je možnost, pustimo psa, da se dnevno okoplje v potoku ali jezeru. Psu ne dajmo mrzlih jedi in pijač, sploh pa ne ledu. Koščkov ledu psi ne ližejo, temveč cele požrejo, kar lahko povzroči angino ali celo smrt.

Pasja Vročina
Pasja Vročina

Mačka

Mačke so glede hrane zelo občutljive. Ker se sveže meso v vročini hitro pokvari, jim ga ponudimo šele takrat, ko so zares lačne. Mački v vročih dneh ne dajmo čistega mleka, ampak pol mleka in pol vode, ker lahko sicer dobi “diarejo”.

Ptice

Pticam privoščimo le kako dobro urico jutranjega sonca, kasneje pa jih imejmo v senci. Vedno jim dajmo svežo vodo in res dobro oprano solato ali pa sveža zelišča, kot so kurja čreva, regrat in lapuh. Papagaji imajo radi, če jih v vročini oprhamo z vodo iz cvetlične pršilke. Male papige se hladijo ob mokrih listih solate. Dajmo jim v kletko dobro oprane sveže solatne liste.

Akvarijke Ribe

Akvarijske ribe prenesejo veliko vročino le, če prezračevalna naprava dobro deluje. Kolikor toplejša je voda, toliko manj je v njej kisika.

Živali v “steklenih kletkah”, hrčke, morske prašičke, miši ali želve, “NIKOLI” ne smemo izpostaviti soncu. Glodalci morajo v »pasjih dneh« dobiti mnogo sveže in sočne zelenjave ter sadja, vendar nikoli iz hladilnika. Svežo zelenjavo za katerokoli žival moramo vselej dobro oprati, da odstranimo z nje ostanke škropiv in gnojil.

Zadnje vpisani mali oglasi