Deli s prijatelji
Loto

Vsak mesec po 15. me zagrabi finančna stiska, saj je to čas, ko je treba plačati položnice in zame je to vedno sportna loterija, kako skombinirati vse obveznosti tako, da bo še kaj ostalo v denarnici. In rezultat lota je vedno več sreče prihodnjič.

V času vsesplošne finančne krize in pomanjkanja služb in posledično denarja na naših računih pa priznam, da sem še zmeraj ohranil kančnek črnega humorja na to temo.

Zakaj bi se sekiral ta mesec na polno, če pa potem za naslednji mesec ne bo nič ostalo ? ha ha ha

Na mizi me čaka položnica za elektriko, pa telefon, zavarovanje, smeti, vodo, kabelsko… in brez interneta in udobja plačevanja preko bankaneta bi mi bilo težje pri srcu. Vedno me namreč boli, ko dejansko gledam gotovino, ki polzi iz mojih že skoraj zgaranih rok v tuja usta. Pri elektronskem bančništvu , ki je pri meni skoraj tako kot e loterija pa ni tako, ker se spreminjajo samo številke na ekranu. In ker tako ne vidim evrov ki letijo proč od mene, pri matematiki pa nikoli nisem blestel in posledično moja podzavest ni tako hudo ranjena. Hvala torej za elektronsko bančništvo.

Pa če že omenjam igre na srečo, naj zapišem tudi to, da sem reden igralec in  rezultati loterije so moja priljubljena internetna iskanja vsako sredo, soboto in nedeljo. Vsak teden sproti sanjam o dobitku, gledam reklame na televiziji, kako bi nekdo spal cel dan, če bi… Pa se mi poleg res minimalnega drobiža vsake tri mesece nikoli nič ne zgodi. Pač nisem rojen pod srečno zvezdo, ampak upanje pa še zmeraj imam.

Pred nekaj časa sem zasledil komentar in sicer kakšna je možnost, da Slovenec zadene Jackpot glavni dobitek ? Verjetnost bi bila približno taka, kot pa če bi vas sredi New Yorka, US zadel v glavo kokosov oreh.  In kdaj naj grem v NY, da vidim če ta trditev drži, če pa mi iz loterije slovenije ne pošljejo obvestila, da sem zadel glavni dobitek.

Kakorkoli, položnice so plačane, denarja na računu skoraj nimam več, vplačani listki za loterija slovenija so ponovno brez dobitka in ravno nekaj drobiža še mi je ostalo v drobižnici, da vplačam dobitno kombinacijo za naslednje žrebanje. Potem pa ne bo več skrbi za položnice, za vse obveznosti bom namreč uredil trajnike.

Zadnje vpisani mali oglasi

Deli s prijatelji
Prejšnji članekTv Spored PopTv
Naslednji članekAvtomobil Na Plin