Deli s prijatelji
Teletext

Vsi se spomnimo branja novic ter športnih rezultatov na rtvslo teletext kajne? Oh kak napredek v tehnologiji je bil teletext, nekaj podobnega kot internet a le s štirimi možnostmi .

Če je danes internet super avtocesta informacij je bil teletext enotiren pas po državi brez označenih belih črt in nekaj mest. Ampak dovolj o enotirnih analognih pasih. Ali nena vsi strmimo po preprostejšem preteklem času, ko so se strani vrtele nekoliko hitreje kot bi jih lahko prebrali in je bilo potrebno počakati da so se »ponovno prikazale«, ali pa ste pritisnili gumg »hold« in kasneje ugotovili da je zadeva ki ste jo brali pri ponovnem pritisku gumba  šla čez stran in je bila 15 minut naprej!

Teletext je bil dejansko enostavnejša stvar in je prikazal veliko manj otrokom neprijaznih strani (razen seveda obilo igralniško povezanih vsebin) kot internet. Dejansko se zdi da je bil veliko bolj nedolžen medij v primerjavi z internetom, s katerim se soočamo v sodobnem življenju.

Ali se še kdo spominja uporabe rtvslo teletexta?  Če želite lahko spodaj pustite komentar in se malo razpišemo o napredni tehnologiji naše mladosti :-)

Zadnje vpisani mali oglasi