Deli s prijatelji
Salomonov Oglasnik

Velika večina nas dodobra pozna oglasnik, s katerim smo dejansko “rasli gor”, kot bi rekli pristni štajerci, oglasnik brez katerega enostavno ne bi bilo naše mladosti, to je salomonov oglasnik.

20 let nazaj je bil salomonov oglasnik eden izmed redkih in zato tudi najbolj iskanih, najbolj branih in najbolj “free Spam” oglasnikov tistega časa. Bil je pregleden, vsebinsko bogat in kar je bilo najbolj pomembno, za vsak žep.   Če si kaj potreboval in to dobesedno, ne glede kaj si iskal, si v tiskani izdaji pod rubriko mali oglasi tudi našel. In kaj se je do danes na tem področju spremenilo?

VELIKO! Kot sam imenujem je danes doba »Oglaševanja iz naslonjača«. Stvari se danes odvijajo veliko hitreje kot v tistem času, v kolikor prodajate svoj stari avto, nepremičnino, drva za kurjavo, živali, itd in ne želite posrednika, ga enostavno poiščete in v 5 minutah oddate oglas!

Salomonov Oglasnik

In zakaj sem omenil da se je do danes veliko spremenilo?

Nekateri boste mišljenja, jah prej je bilo na papirju, danes pa je na spletu, ista p****! Jap, za nekatere mogoče. Na tem področju se je veliko stvari obrnilo na bolje. Zakaj? Enostavno. Malokdo se zaveda strateške oglaševalske moči salomonovega oglasnika, ki jo izvaja iz tedna v teden, meseca v mesec. In kaj to pomeni za »prodajalsko skupinico posameznikov« v katero spadam tudi sam! Jackpot!

1. Za oglaševanje vam ni potrebno porabiti niti centa (torej zakaj bi že ustvarili spletno trgovino?!!)

2. Vnesete lahko neomejeno število izdelkov (kdo vam preprečuje da dodate izdelke samo na  salomonov oglasnik

3. Vaši oglasi bodo hitro indeksirani!

4. Ne glede kaj prodajate, lahko z malimi maržami  prodate v dokaj solidnem času!

Nasvet

Seveda je potrebno za uspešno izvršeno prodajo k malemu oglasu dodati tudi kakšno sliko. Dodati je potrebno premeten naslov in pa seveda izčrpen opis. Vsekakor ne sme izostati najpomembnejši del, to je “cena”. Veliko potencialnih kupcev se odloči za ne-nakup ravno zaradi nenavedene cene.

Zaključek današnjega posta.  Salomonov oglas ima pri prodaji pomembno vlogo in ga vsem toplo priporočam.

Zadnje vpisani mali oglasi

Deli s prijatelji
Naslednji članekBolha Živali Razkritje

2 KOMENTARJI

  1. Upoštevala sem nekaj vaših nasvetov glede izbire besed v naslovu oddanega oglasa. Opise sem pisala iz svoje glave in oglasi so se resnično pojavili na prvi strani iskalnika google. Kot kaže google resnično daje prednost vsebini ki ni kopirana. Enak test sem naredila na svoji spletni trgovini pa kot kaže ni tako dobro optimizirana. So se pa želeni rezultati dvignili iz 5 na 2 stran. Vsekakor pa je za izboljšanje prodaje potrebno uporabljati oglasnike kot so salomonov oglasnik, bolha, moj oglasnik, slo oglasnik,….
    P.S. Zakaj ste pa prekinili pisati nasvete za prodajo?
    Lp

    • Me veseli. Vsekakor bo zelo kmalu ponovno spet kakšen nasvet glede prodaje. Salomonov oglasnik pa je vedno prava izbira. Me veseli da ste zvišali spletno prodajo :-) Glede svoje spletne trgovine pa upoštevajte napotke popravkov ki sem vam jih poslal. Lp, kot vedno Aleš.

PUSTITE KOMENTAR