Deli s prijatelji
Martinovanje
Martinovanje

Martinovanje je zelo znan praznik na slovenskem, ki je najbolj znan po tem, da ga množično v Sloveniji praznujemo kot praznik ko mošt postane vino.

Najbolj znano je javno Martinovanje v Mariboru, kjer se ga ljudje množično udeležijo na trgu in s prijatelji nazdravijo ob novi kapljici, rajanje ponavadi spremlja bogat zabavni program od nastopajočih muzikantov, vinarjev, ki predstavijo svoje vino, do raznih društev.

Restavracije martinovanje organizirajo s posebnim menijem na katerem ne sme manjkati pečena gos ali raca.

Praznik ima na slovenskem bogato tradicijo in različno ga praznujejo po različnih regijah od tega, da se oblečejo v Svetega Martina in hodijo od hiše do hiše. Zgodovinsko gledano pa je imel praznik pomen, da so prebivalci po pobrani letini se dobili in pregledali pridelek, ki so ga ustvarili skozi leto in se pripravili na zimo.

Tudi letos se bodo kot ponavadi odvijala razna praznovanja po Sloveniji ob prazniku od javnih do zasebnih, ki vam bodo nudila posebne ugodnosti kot so večerje, pogostitve, več hodne menije posebej pripravljene za praznik, različna razvajanja…. Preverite seznam na: Martinovanje 2015

Upamo, da bo tudi vaša letina odlična in da boste z veseljem pili svoje vino in bili ponosni nanj.

Zadnje vpisani mali oglasi