Deli s prijatelji
Zaščitna sredstva na varno
Zaščitna sredstva na varno

Jesen je tu! Dela na polju, v sadovnjaku, vrtu in vinogradu bodo kmalu končana. Med vegetacijo smo nabavili različna sredstva, ki smo jih uporabljali kot praške ali kot škropiva za zatiranje najrazličnejših rastlinskih škodljivcev, bodisi živali ali rastlin (glivic in bakterij).

Uporabljali smo tudi sredstva za pospeševanje rasti, to je gnojila. Vse te snovi imajo večinoma daljšo dobo trajanja, tako da jih bomo shranili še za prihodnje leto, saj niso prav poceni. Toda vsa sredstva so skoraj brez izjeme strupi tudi za človeka in živali. Torej na varno z njimi, posebno še, če so pri hiši majhni otroci.

Poiščimo suh, hladen in če je le mogoče temen prostor, ki se dobro zaklepa. Če tega ni v vsej hiši, nabavimo primerno veliko omaro, ki se zapira s ključavnico. Obesimo jo tako visoko, da jo doseže le odrasel človek. Ključa (ključavnici je vselej dodan rezervni ključ) pa imejmo spravljena na skrivnem mestu, naj gre za prostor ali le za omaro. Tako spravljena sredstva se ne bodo pokvarila, pa tudi nesreče ne bo. Če je dovolj prostora, spravimo tam tudi vse razpršilnike, brizgalke, ki smo jih prej dobro očistili in posušili, vso zaščitno obleko, če jo imamo, sploh vse, kar bi utegnilo biti nevarno.

Zadnje vpisani mali oglasi