Deli s prijatelji
Frend Flirt

Pred časom sem nekaj minimalnega napisal o spletnih zmenkarijah, danes je na vrsti virtualni frend flirt.

Flirtanje, koketiranje, spogledovanje, govorica enega telesa drugemu, namigovanje na kasnejši intimni stik oz telesno zbližanje. Osebno razumem pojem flirtanja kot predigro dobremu spolnemu odnosu. Pri mlajših generacijah pa je flirtanje v večini primerov zgolj zabavanje, potrjevanje mladostne lepote in svežega videza. V času moje najstniške mladosti je bilo flirtanje takšno nedolžno dejanje, bolj spogledovanje, mežikanje in zardevanje.

Vse, kar smo mi izpustili pri flirtanju in osvajanju ali pa si nismo upali, sedaj nadoknadijo današnji najstniki in najstnice. Če bi pa malo pobrskali po podstrešjih spomina naših babic in dedkov, bi poslušali zelo zanimive zgodbe, kako se je včasih flirtalo oz. koketiralo in osvajalo. Temelj vsakega osvajanja je bilo spoštovanje, celo vikanje, potem osvajanje staršev in ostalih sorodnikov, nikakor ne francoski poljub na prvem zmenku, ampak mogoče samo rahel dotik…  Za vse nežnejše duše in romantike je takšno flirtanje tisti pravi osvajalski čarobni čar.

Predstavljajte si prvi zmenek z vašo najbolj ljubljeno osebo, gresta v park na sprehod, pa na sladoled, pogovarjata se o glasbi in zanimanjih, zelo sta si všeč in obema žarijo očke od novih čustev … Ko se razideta, pa se čisto slučajno dotakneta z rokami in spreletijo vas mravljinci in v želodčku čutite metuljčke … Potem se dogovorita za naslednji zmenek čez dva dni in komaj čakate, da pride ta dan. Odmislite mobitel in stacionarni telefon in si skušajte predstavljati, kaj lahko ti dve zaljubljeni duši  razmišljata tisti dan, ko nista skupaj. Oba hrepenita po ponovnem snidenju in dekle si 500x na dan zastavi vprašanje – ali me bo jutri prijel za roko ?

In ker se generacije spreminjajo, bi takšna zgodba danes izgledala malo drugače.  V mislih imam dve različici in tukaj je prva :

Petek zvečer in Rave party. Na plesišču se srečata vitko in lepo mlado dekle in zelo simpatičen fant. Takoj sta si všeč in po nekaj minutah  si že menjata telefonske številke,  na plesišču ob glasni in energični glasbi se globje spoznata s pravim francozom … Čez dva dni punca lahko prespi pri fantu in čez dobre tri mesece se tja tudi preseli. Čez pol leta poroka in leto dni kasneje  izvesta, da bosta postala starša. Njuni starši medtem totalno osivijo.

Zgodba številka dve pa bi bila nekako takole:

Nezaželjeno dekle, depresivno in z zelo slabimi prehrambenimi navadami sedi v soboto zvečer v svoji sobi in klika po FB-ju in drugih spletnih aplikacijah ki omogočajo frendi klepet tako in drugače. Za svojo velikost in starost bi morala imeti vsaj 20 kg manj, zato je zafrustrirana, nesrečna in se izogiba socialni družbi svojih vrstnikov, zato tudi ne hodi v diskoteke in nočne lokale.

Pač pa ima na FB-ju sliko lepe blond manekenke in ker je preko računalnika nihče ne vidi, živi svoje življenje v tem virtualnem svetu čisto drugače kot v realnem. Stara je 17 let, nikoli še ni imela fanta, o zvezah in ljubezni piše na svoj zid, kot da bi bila že izkušena mačka.

Nekega dne potrdi prošnjo za prijateljstvo od tipa xyz , ki uporablja za svojo sliko profila sposojeno fotko nekega lepega filmskega igralca.

Torej sta na eni strani seksipilna blondinka in zapeljivi latino lover. Po neskončnem pisanju sta se zaljubila, ugotovita da sta sorodni duši in se odločita, da se srečata tudi v resnici.  Si lahko predstavljate, da se potem dejansko srečata v eni zakotni gostilni 90 kilska mozoljasta najstnica in en 65 letni pedofil brez zob in zadahom po česnu ?

Ojoj, kam smo prišli z vso to frend flirt tehnologijo in dobo računalništva !

Zadnje vpisani mali oglasi

>> Objavi oglas <<

>> Prikaži več oglasov <<

Deli s prijatelji
Prejšnji članekHrana In Vino
Naslednji članekPražena Čebula + Recepti