Deli s prijatelji
hrana&vino

Kot amaterski ljubitelj kulinarike in vsega kar zadeva hrano in vino, sem malce klikal po spletu, da bi si razširil slovensko kulinarično obzorje. Idejo sem dobil čisto preprosto ker je še par dni nazaj moja draga spremljala ameriški resničnostni šov z gospodom Gordon Ramseyem in sem kar nekajkrat slišal besedo Michelin zvezda. Poiskal sem, če je v Sloveniji kakšna dobra restavracija, ki je dobila tole častno zvezdico.

Ampak žal nimam sreče in preko g. Googla ne najdem niti ene same restavracije pri nas, ki bi jo imela. Pač pa sem našel zelo dober kratek in jedrnat članek na najbolj obiskani kulinarični spletni strani v Sloveniji glede Michelin zvezdic. Če bo koga zanimalo, naj klikne na kulinarika.net.  Sem pa razočaran, ker tam navajajo, da še noben slovenski kuhar ali restavracija nima te zvezdice.

Kaj smo res Slovenci tako majhni in nepomembni ?  Prepričan sem namreč, da bi si marsikateri Slo kuhar zaslužil visoko kulinarično priznanje. Če samo pomislim na JB restavracijo v Ljubljani, pa As, … Na obali recimo meni najljubša Korte v občini Izola, pa seveda v »mojih« štajerskih krajih nepogrešljiva Rožmarin v centru Maribora, pa poleg teh, ki se jih trenutno spomnim, še obstaja en kup mnogih res dobrih kuhinj v naši lepi zeleni domovini.

Poleg tega moram napisat, da si pristna kulinarična Slovenija s svojimi značilnimi jedmi, kot naprimer meni najljubša »over mura moving cake« (prekmurska gibanica) sigurno zasluži najvišje stopničke na svetovni kulinarični lestvici. In zraven (pre)dobre hrane imamo za ponudit tudi odlična vina, ki jih cenijo povsod po svetu. Česa bi torej potrebovali še več, da bi kulinarična Slovenija hrana in vino dobila priznanje svetovnega formata v svetu kuhinj ?

Zadnje vpisani mali oglasi

>> Objavi oglas <<

>> Prikaži več oglasov <<