Deli s prijatelji
Groza

Hja, pred pisanjem tega članka me ob misli po obeh rokah hkrati sprva spreletijo mravljinci, kasneje pa privihrajo na dan grenki spomini mojih podjetniških dni.
In zakaj sem se odločil za pisanje tega članka? Preprosto, »obrtna zbornica slovenija« mi je zagrenila življenje že ob samem začetku moje podjetniške kariere in ker so ravno danes na Pop tv omenili ime OZS sem takoj prisedel k računalniku ter pričel pisati ta članek saj enostavno moram omeniti oziroma »pohvaliti« njihov obstoj !

ZAKAJ? Območna obrtna zbornica je bila baje ustanovljena zato, da pomaga obrtnikom na njihovi poslovni poti in pomaga do poslovnega uspeha. Nekje na njihovi spletni strani piše, da bi temeljno načelo na področju zakonodaje moralo biti »Misli najprej na male«.
Poleg mnogih drugih sem tudi sam bil mali podjetnik, pa je obrtna zbornica maribor mislila name samo takrat, ko so mi poslali položnico za članarino. Žal se pa res ne morem spomniti, da sem kdaj podpisal članstvo… Še večji absurd je ta, da hočeš nočeš – član MORAŠ biti !!! In to peče predvsem male in sveže podjetnike, ki hočejo nekaj ustvarit, potem pa od ozs dobijo le stroške namesto obrtnih nasvetov! Revijo Obrtnik sem v vsem času mojega podjetniškega obstoja prejel samo 3x ! Pač pa sem redno prejemal povabila na takšne in drugačne seminarje, ki so stali zame celo premoženje, poleg tega pa mnogokrat niti niso bili v nobenem smislu povezani z mojo dejavnostjo. Če obrtnik dela , da zasluži, kako se naj udeleži vseh seminarjev? In koliko dolgo naj dela, da si jih privošči?

Meni osebno OZS ni pomagala čisto nič! Profesionalni svetovalci mi niso znali pojasniti niti postopka ustanovitve firme, niso mi znali dati smernic, pravzaprav niso znali odgovoriti niti na eno moje vprašanje. OZS je po mojem mnenju v posmeh naši državi in v posmeh vsem podjetnikom, ki so zavezani da jim plačujejo članarino. Če se bo torej kdajkoli podpisovala peticija za ukinitev te zbornice, bom jaz prvi na podpisni listi. Zato, ker je ta zbornica po mojem mnenju prava žalost …

Če že, potem bi po mojem mnenju takšne vrste zbornica morala delovati nekako bolj »inkognito«, neopazno in nevsiljivo. Avtomatsko dobimo ljudje odpor do vsega, kar je obvezno, sploh če to predpisuje kak državni organ! Če bi torej »država« želela pomagati vsem obrtnikom na njihovi poslovni poti, potem bi naj ustanovila nekakšno institucijo, ki bi res bila v pomoč, ne pa samo dodaten strošek. Toliko opcij je namreč pri vsaki stvari vedno odprtih, da bi se sigurno našla kakšna pametna in koristna variacija obrtne zbornice. Samo gospodje , ki sedijo na oblazinjenih stolčkih , bi morali malce razmišljati in skombinirati prave kombinacije. Saj so vendar hodili v šole za to. Ali? Počasi se mi dozdeva da temu le ni tako!!!

Prepričan pa sem, če bi obrtna zbornica slovenije bila ukinjena, da bi slovenska obrt in vsi obrtniki preživeli čisto lepo tudi brez njih.

Zadnje vpisani mali oglasi

>> Objavi oglas <<

>> Prikaži več oglasov <<