Deli s prijatelji
Verzi

Prav vse generacije iščemo verze. Za rojstni dan, velike praznike ali za posebne priložnosti kot so naprimer verzi poroka. Nežni, smešni, veličastni, vzpodbudni, kratki ali dolgi – ob takem dogodku so skoraj vsi zaželjeni in dobrodošli.

Velika večina ljudi izkusi prve izkušnje o poeziji že v ranem otroštvu. Mame so nam brale ob nočnih lučkah slikovite pravljice za lahko noč, v vrtcih so nam vzgojiteljice skozi igro predstavile še mnoge druge in zraven še razne uganke, kratke pripovedi v rimah… Na dvorišču smo se skrivali s pomočjo raznih izštevank, prepevali preproste pesmice in uživali otroštvo. Podzavestno so nas te preproste pesmice uvedle v ritmično, miselno in alegorično rabo našega maternega jezika. Tisti pesniki po duši so razvijali in upam, da bodo še naprej, mnoge pesmi in verze za raznorazne priložnosti.
V naši dobi računalništva je zadeva toliko bolj lahka , saj najdemo na spletu polno strani, ki ponujajo verze za vse mogoče priložnosti. Lahko smo iznajdljivi in inovativni in poiščemo kak verz v tujem jeziku, vendar pa je treba paziti, da bo razumljiv tistemu, ki je namenjen.

Lahko se poigramo z našo umetniško platjo in napišemo kakšnega tudi sami. Taki poročni verzi so za posebne priložnosti še posebej dobrodošli, saj pridejo iz srca in so res namenjeni le tisti osebi ali osebam, ki jih dobro poznamo in nam nekaj pomenijo. Verzi poroka, hja bodimo kreativni in oponašajmo naše prababice in prapradedke, ki niso imeli računalnikov ampak le svojo domišljijo, star svinčnik in kos pomečkanega papirja. Ravno ti so ustvarili namreč najlepše narodne slovenske pesmi in verze. Ob lepoti slovenskega jezika in neizmernih možnosti naše slovnice lahko ustvarimo brezčasno poezijo, le navdih je potreben in seveda rekviziti za beleženje. Kdo ve, morda se ravno v vas (ali nas) skriva novi Prešeren.

Zadnje vpisani mali oglasi

>> Objavi oglas <<

>> Prikaži več oglasov <<

Deli s prijatelji
Prejšnji članekVremenska Napoved Maribor
Naslednji članekGuma Direkt